top of page

Relax kids op school

 

Relax Kids is een methode ontwikkeld door Marneta Viegas. Bij deze lessen ligt de nadruk op ontladen van energie, plezier ervaren en vooral doen en beleven. Relax Kids is spelenderwijs in balans komen. Een uurtje helemaal tot jezelf komen. D.m.v. beweging, spel, massage, visualisatie, affirmaties en ademhalingstechnieken komen de kinderen helemaal tot ontspanning. Kinderen zitten beter in hun vel, krijgen meer zelfvertrouwen, kunnen zich beter concentreren, slapen beter, kunnen beter met stress omgaan en leren hun grenzen kennen en aangeven. Ze kunnen beter omgaan met emoties, zoals boosheid, angst en verdriet. Ze hebben meer respect voor zichzelf en anderen. 

In dit filmpje wordt weergegeven wat Relax Kids precies inhoudt: 

http://www.relaxkidsnederland.nl/relax-kids-lessen

De Chill Skills cursus ligt in het verlengde van Relax Kids en is voor oudere kinderen. Behalve ontspanningsoefeningen, ademhalingsoefeningen en visualisatie gaan we het ook hebben over onderwerpen die voor hen belangrijk zijn, zoals positief denken, visualisatie, omgaan met stress, boosheid en andere stemmingen, goed voor jezelf zorgen, gelukkig zijn, zelfvertrouwen. Kinderen leren hoe ze in balans kunnen komen en worden bewuster van wat ze zelf belangrijk vinden.  Ze leren zichzelf beter kennen en vertrouwen op zichzelf. Hierdoor zijn ze in staat om beter om te gaan met stress, zich te focussen en te ontspannen bijvoorbeeld voor een toets of het maken van huiswerk.

kom+lekker+tot+ontspanning.jpg

Relax kids: Voor wie?

  • Little stars: Voor kleuters tussen 3-5 jaar,

  • relaxkids: voor kinderen van de lagere school van 6 - 10 jaar

  • chill skills: voor kinderen van 10 - 13 jaar

Hoe lang duurt 1 les? 

  • Little stars: 45 min.

  • relaxkids: 1u   

  • chill skills: 1u 

Wanneer op school?

​Ik kom tijdens de schooldag een les of lessenreeks geven of na de school als naschoolse activiteit. Voor meer info kan je me contacteren.

bottom of page